Att jag vill ha dig det vet du, jag tänker ju knappast på nått annat...

Någon borde verkligen göra film av Kristina från Duvemåla (för er som inte vet det är Kristina från Duvemåla en musikal som bygger på Vilhelm Mobergs Utvandrarepos). Ju mer jag tänker på det desto mer tycker jag det, verkligen. Jaja, jag får väll göra det själv någon dag. Allt får man göra själv!

Nåja, nu imorgon åker en massa skitungar (som jag visserligen tycker väldigt mycket om) åka till Siesta. Jag är inte så förtjust i detta! Jag vill också med! Jag vill bo i tält, äta skräpmat, lyssna på bra musik, vara skitig, lyssna på bra musik, dricka öl, skita på bajamaja, vara skitig, LYSSNA PÅ MUSIK!!!!!! Jag vill! Men jag får inte. Så för att trösta mig i min nöd ska jag shoppa. Jag är väldigt sugen på denna klänning:
image7
Dock är den dyr och i ett helt hopplöst material, vem fan går runt i silke nu för tiden? Jag skulle ha sönder den på en kvart. Men jag vill... 

De hade föresten utförsäljning av Malmö Opera & Musikteaters klädlager. Fan vad jag är bitter över att jag missade det. Jag ville köpa Kristinas gula klänning, eller åtminstonde köpa min egen klänning som syddes till mig för jättelängesedan...

Nu ska jag rita vidare på min serie!

Jag vill ha en sjömansklänning!

Jag har haft en lugn helg. På lördan hade jag först en väldigt miserabel körrepetition. Sen åkte jag, pappa och mina bröder till min mormors sommarstuga i Mellby utanför Kivik på österlen. Där hängde jag med mina små kusiner, badade lite, åt rabarberpaj... 

På Söndan gick vi upp för Stenshuvud (alla utom Minna 3 år som satt på mina axlar), sen åt man lite glass, badade lite till och lekte i lite sand. När vi var tillbaka i Mellby gungade vi lite och jag och Castor 5 år började göra en krans av allehanda blommor. När kransen var klar skulle naturligtvis Minna också ha en och när hennes var klar skulle Castors nalle också ha en. Så jag spenderade kanske en timme åt att göra kransar... vanliga bilder är tråkiga så ni får se dem så här om ni vill:



Om någon skulle få för sig att ge mig en present så vill jag verkligen, verkligen ha en sjömansklänning! En sån:
image6(bangar inte håret heller)

Det löser sig oftast trots allt

Jag var lite less och ledsen innan. Det kändes som om allt gick emot mig, men en del har löst sig nu. 

Till exempel så har jag nu slutligen fått mitt sommarjobb, det är fixat. Jag skulle ringa till människan på arbete och integration för att tjata på henne om jobbet. Jag tar upp mobilen ur väskan för att hitta numret och så precis då så ringer hon. Nej, hon hade inget dagisjobb till mig, jag fick välja mellan Konsum och vaktmästeri på lerbäckskolan. Om man hade fått sitta i kassan på Konsum hade det varit en sak, det är en bra erfarenhet, men det kan jag ju glömma, jag är för ung.  Jag vill inte hänga på ett lager i 3 veckor. Så det fick bli jobbet på Lerbäck. Där får jag jobba med andra praktikanter också, och det är ju roligare än att stapla kaffe ensam.

Jag lyckades också sjunga mitt solo på kören någorlunda felfritt. Inte perfekt, men det duger och jag har gott om tid kvar. Det är faktiskt ganska svårt att hålla en stämma på finska när man är ensam och det är fyra andra stämmor som också sjunger med minst åtta pers i varje.... Så nu ska jag tydligen sjunga det på Paladium i Malmö på någon invigning... om en vecka(!) Så kan det gå ibland.

Nu är det egentligen bara spanska provbanksprovet och datakunskapsprovet kvar. Och i helgen ska jag till min Mormors sommarstuga på österlen, och då är allt det där över:)

Jag stör mig på just nu:
  • Det går inte att plugga till provbanksprov and i'm gonna fail!
  • Det går inga bra tv-program på onsdagar
  • Jag har inte sprungit på en vecka, måste nuuuuu.
  • Vi ska sjunga en jäkla jojk på sommarkonserten som dödar rösten långsamt med en slö fruktkniv, låter en hund pissa på den och lämnar den i en mosse så att den inte blir hittad på 2700 år.

när jag har tråkigt gör jag sånt här

EN RIKTIG TJEJ ?
[ ] Du har fler än 10 nagellack. 
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500. 
[ ] Du har eller har haft lösnaglar. 
[ ] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn. 
[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder. 
[x] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[ ] Du brukar gå på stan med din mamma. 
[ ] Du har haft rosa på ditt rum. 
totalt : 2

[x] Du har färgat håret. 
[ ] Du har slingat håret.
[x] Du har alltid din mobil med dig. 
[ ] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[ ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad. 
[ ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[ ] Du älskar att gå till frisören. 
[ ] Du solar hellre än att bada. 
totalt : 2

DU ÄLSKAR :
[ ] Skor. 
[ ] Färgen rosa. 
[ ] Shopping.
[ ] Dekorationer.
[ ] Speglar .
[ ] Skolan 
[ ] Delfiner
[x] Disney filmer 
[ ] Ljus. 
[x] Blommor 
[ ] Mjukisdjur
totalt : 2

Du shoppar / shoppat på :
[x] MQ om jag hade haft råd
[ ] Kompaniet
[ ] Victoria's secret
[x] H&M
[ ] Aima
[ ] New Yorker
[x] Gina Tricot
[ ] NK
[ ] Top Gun
[ ] Taily Weijl
[ ] Bijou Birgiette
[ ] City Girl
[ ] Colosseum
[ ] sisters 
totalt :3

DU SÄGER OFTA :
[ ] Whatever
[ ] Oh my god! 
[x] Vet inte
[ ] Cuite
[ ] Hot
[x] Visst
[x] Säkert
[ ] Ursäkta?
[ ] Fabulous
totalt : 3

DU LÄSER : 
[ ] Frida. 
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo 
[ ] solo
[ ] Wendy
[ ] Bravo girl
[ ] Star Flash
totalt : 0

DU GILLAR DESSA FIMER :
[ ] Elizabetown
[ ] Eva och Adam. 
[ ] Freaky Friday 
[ ] Ciao Bella
[ ] A Walk To Remember
[ ] Sweet home alabama
[ ] Where The Heart Is
[ ] Just My luck
[ ] John Tucker Must Die
[  The holiday
[ ] Girls United
[ ] How To Lose A Guy In 10 Days
[ ] The hot chick 
[ ] My girl
totalt : 0, jag har ärligt talat inte sett nån av dem

DU BRUKAR KOLLA PÅ :
[ ] Lost
[x] Top Model
[x] Projekt Runway
[ ] Desperate Housewives. 
[ ] The Simple Life
[ ] Men In Trees 
[ ] 8th & Ocean
[ ] Grey's Anatomy
[ ] OC 
[ ] Laguna Beach/The Hills
[x] Nip/Tuck
[ ] Gilmore Girls
[ ] One Three Hill
[ ] Heroes
totalt : 3

DU TYCKER OM :
[ ] Paris Hilton
[ ] Jessica Simpson
[ ] Mariah Carey
[ ] J-Lo
[ ] Britney Spears 
[ ] Beyonce Knowles
[ ] Christina Aguilera
[ ] Hillary Duff 
[ ] Lindsay Lohan
[ ] Gwen Stefani. 
totalt : 0

TOTALT: 15
får du: 0-20 mer pojke än tjej
får du 20-30: pojkaktig tjej . 
får du 30-40: rätt så tjejig. 
får du 40-50: du är en tjej
får du: 50-60 : du är riktigt flickig

jaha, där ser man, jag är kille! jag visste det hela tiden!

ekiekieki

Jag är sjuk. Egentligen inte så farligt, jag har bara inte lust med något, och så är jag lite snuvig...

Jag fryser om fötterna

Jag har varit i Göteborg men det orkar jag inte skriva om. 

Istället tänkte jag klaga lite på min dag. Jag är så trött! Vem det än är som tog bort vår sovmorgon på onsdagar är jag jäkligt irriterad på. Så har jag haft spanska provbanksprov, det var bajs. Gaaaaaaah.... 

Och så har jag gått i ösregn i sandaler och tagit livmoderhalscancerspruta. När jag var på apoteket var det jättelång kö, när mitt nummer började närma sig blev det något fel på nummersystemet, situationen blev mindre enkel och jag gillar inte när saker blir mindre enkelt *gnäll*. Sedan tog det jättelång tid innan jag fick mitt vaccin för hon som skulle hämta det var praktikant och skulle ha någon annan att signera det. Blablabla... Sen så fungerade inte deras kortläsare i kassan. Jag sa att jag skulle g ut och ta ut pengar, när jag var ute insåg jag att jag visst redan hade pengar så att det räckte. Så fick jag gå tillbaka. Och det var så kallt om fötterna....

Jag gnällde lite för Demo om att jag ville ha en kille, speciellt när de regnar och är kallt. Malin svarar; då får det vara en väldigt lätt kille annars blir det tungt att få något skydd från regnet... Demo klämmer till med; eller en väldigt lång så att han kan böja sig över dig... Haha, jag har så roliga vänner (OBS! Ironi! men jag tycker om den ändå) 

Nn känner jag att det här mest börjar likna en tioårings dagboksanteckningar och då är det nog bäst att jag lägger av illa kvickt.

Jag har en sån här jobbig klump i magen och jag vet inte varför och jag vet inte hur jag ska få den att försvinna och jag vet inte ens om jag vill att den ska försvinna... Jag har inte lust med någonting. 

Jo, jag har lust att åka buss i evigheter. Och det ska regna utanför

Plättar, kängor och Malin. Och cirkus...

Jippie! Du läser min  blogg, jag älskar dig!

Vi hade friluftsdag idag. Vissa jagade en boll på en gräsmatta och blev tacklade av byggare, andar letade genom Sankt Lars-parken efter orangea saker. Jag och Malin hade specialprogram och gick in kängor längs Höje å. Vi gick via ett reningsverk bland mygg, från Klostergården till Värpinge. Där ringde vi Demo som var sjuk och frågade om hon ville komma till ravinen, det ville hon inte. Då satte vi oss vid vägkanten i gullregnets skugga, åt plättar och drack svartvinbärssaft. Det var fint.

Jag vill rymma! Jag ska hitta en cirkus, gifta mig med en akrobat/trollkarl (eldslukare går också bra) med snygg kropp, bo i en blå trähusvagn, hänga tvätt på linor mellan träden. Jag och min cirkus ska åka fram och tillbaka genom Europa, på små grusvägar, genom byar och städer. Ibland ska vi bo vid havet, ibland bland bergen. När det är varmt kan man tvätta elefanterna i sjöarna och när det är kallt kommer vi frysa så att tårna faller av. Men det blir vår igen... 

På cirkusen finns det en deprimerad clown. Han bor med sina 11 pudlar i en vagn med i tusen mönster. När han är ledig målar han om vagnen, det finns ett porträtt av varje pudel på den. Lindanserskan har hår och hy som snö. Hon tuggar tobak och kan bita av en spik. När hon skrattar skallrar fönsterrutorna i vagnen för de är gamla och isatta av lejontämjaren som nästan är blind. I den sista vagnen bor en fakir som spelar fiol så vackert att änglarna gråter. Han kommer från Paris, säger han i alla fall, men han pratar inte ett ord franska... Cirkusdirektören däremot pratar franska, och elva språk till. Hon var skäggig dam en gång, men tröttnade på kliandet, så hon rakade av det och doktorerade i molekylärbiologi. Någon stal en rapport från henne, hon gav upp och återvände till cirkuslivet. Sen fann hon en tältbyggare från Moskva, gifte sig och fick trillingar. Två av dem slukar eld, det tredje läser juridik i Oxford. 

Nu ska jag städa hallen, sen ska jag på solosång, men jag vill inte


Snällhet

Jag har tänkt lite på det där med snällhet- Let's talk about kindness baby... 

Det började med de här psykologistudenterna som vill ha intervjuoffer. Jag tänkte direkt: äh, vem kommer gå med på det; sitta och prata med en ofärdig psykolog om livet (jag är allergisk mot psykologer) och det utan ersättning, inte ens en biobiljett. Orka! Man måste bli kontaktad av en okänd människa, bestämma en tid som passar och sedan berätta om sig själv i typ en timme. (Att få ego-snacka om sig själv är kanske det enda lockande). Jag skrev inte på listan. 

Men det var faktiskt folk som skrev på listan. Och bland de som gjorde det syns ett väldigt tydligt mönster; de är snälla människor. De jag vet skrev på den där listan skulle antagligen alla hamna på min femti-i-topp över de snällaste jag vet. Förklara sambandet med ord eller formler. Snällhet (s), hjälpsamhet (h), självuppoffring (x)

S=H*10(upphöjt till)x

(10 är i sammanhanget en random siffra, fan va random)

Så snällhet är alltså att blotta sitt liv för en helt okänd människa för att denna ska bli en lite bättre psykolog (eller att skydda världen från en dålig psykolog, vad vet jag). Eller...

Jag önskar att någon läste min blogg...

random bild från london

image3

Liten lista

 

Detta är onödigt, det är ändå ingen som läser sånna här listor (motbevisa det snälla).

A-Z-quiz.

A is for age: 16
B is for booze of choice: Jadu, vin kanske, rött, eller hederlig öl, inget krux här inte.
C is for career: Nåt kreativt, typ musik, helst vill jag sjunga.
D is for your dad?s name: Jonas
E is for essential items to bring to a party: Öh, ett glatt humör (vilken klycha).
F is for favourite song at the moment: "En vacker visa till Linnéa" av Cornelis Vreeswjik nycker jag mycket om.
G is for favourite game: Alfapet
H is for home town: Lund
I is for instruments you play: Stämmband:D och lite piano.
J is for jam or jelly you like: Drottningsylt.
K is for kids: Kanske, men inget Emma-style; fyra på fyra år (inget ont om det, Emma)
L is for living arrangements: I ett jäkligt svårmöblerat rum i ett gult radhus.
M is for mother?s name: Hedvig
N is for name of your crush: None, nada, ingen, inget
O is for overnight hospital stays: En eller två nätter, jag opererade bort blindtarmen i alla fall.
P is for phobias: BUSSAR!!!
Q is for quotes you like: Bajs på den frågan.
R is for relationship that lasted the longest: Med mig själv, mer än 16 år nu.
S is for sexiest living creature: Lever Wolverine?
T is for time you go to bed: Från 10 till 3
U is for underwear: Mörkturkosa med pandor på från Primark, kostade motsvarande 18 spänn.
V is for vegetables you love: Paprika och majs.
W is for weekend plans: Sola och ha picknick och lite kör såklart, som alltid.
X is for x-rays you?ve had: Jag röntgade min arm när jag var tre, det var en spricka så jag fick gipsa.
Y is for yummy food you make: Cilli com crane och fläskpankaka.
Z is for zodiac sign: Våg (är det det det betyder?)
Å är för åt dem som du vill skicka listan vidare till: Alla som vill får, om man har läst så här långt.
Ä är för älsklingstrend: Äh, vad är trendigt nu i alla fall? jo, typ jeans uppvikta till precis över knäna, de är OK.
Ö är för en önskan just nu: Nej, det slår ändå inte in. Okej, jag önskar mig glass! Se, ingen glass här inte!

Snart ska jag se på top model...

 


RSS 2.0